Σ. Βαρδάκης: «Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα έργα για την επαναλειτουργία του φράγματος Παρτίρων»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει στο φράγμα των Παρτίρων, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, προχώρησε ο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Μανόλη Θραψανιώτη, Χάρη Μαμουλάκη, Παύλου Πολάκη και του Τομεάρχη Υποδομών του κόμματος Νίκοy Παππά.

Το φράγμα έχει κατασκευαστεί με την προοπτική να χωράει στο εσωτερικό του 500.000 – 600.000 κυβικά νερού. Μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, διαπιστώθηκε μεγάλη διαρροή νερού, ενώ έχουν εντοπιστεί ποσότητες ψαριών εκτός της τεχνητής λίμνης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική υποδομή, η οποία καλύπτει σοβαρές ανάγκες του πρωτογενή τομέα σε μια πολύ μεγάλη περιοχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει για όλο το χρονικό διάστημα αποκατάστασης του προβλήματος του φράγματος των Παρτίρων, να αναζητηθούν λύσεις για να μη μείνουν ακάλυπτοι οι καλλιεργητές της περιοχής.

Για να αποκατασταθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδος έχει αιτηθεί αντίστοιχη χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί το αίτημα.

“Επειδή, η άμεση επαναλειτουργία του φράγματος είναι μείζονος σημασίας, καθώς από αυτό υδροδοτούνται οι καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης”, σημείωσε ο κ. Βαρδάκης.

 

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις