Realtors Kreta
Realtors Kreta

Αυτοψία του ΟΑΚ στην καθίζηση του δρόμου στην Αγία Βαρβάρα (pics)

Πιθανότατα εντός της ημέρας ο δρόμος θα κλείσει

Στη φύση του εδάφους αλλά και εξαιτίας των πολλών βροχοπτώσεων οφείλεται η καθίζηση που σημειώθηκε λίγο πριν το τούνελ στην Αγία Βαρβάρα χθες το βράδυ.

Στο σημείο από χθες το βράδυ είχαν σπεύσει περιπολικά της Τροχαίας προκειμένου να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς ότι η κυκλοφορία Μεσσαρά – Ηράκλειο θα γίνεται από τον παλιό δρόμο.

Ωστόσο, με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο έσπευσε ο Διευθυντής Οδικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Γ. Αγαπάκης, εξωτερικοί συνεργάτες του Οργανισμού για να διαπιστώσουν το μέγαθος της ζημιάς και να αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν στην αποκατάστασή του.

Όπως τόνισε ο εξωτερικό συνεργάτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Αθ. Μπακόλας, στο Iraklionews.gr, το υπέδαφος της περιοχής έχει κορεστεί από το πολύ νερό, γεγονός που οδήγησε στην αστάθεια του φυσικού υποβάθρου πάνω στο οποίο είναι θεμελιωμένος ο δρόμος με αποτέλεσμα την καθίζηση.

Άμεσα λοιπόν θα πραγματοποιηθεί έρευνα, η οποία περιλαμβάνει γεώτρηση και τοποθέτηση γεωτεχνικών οργάνων, καθώς και λήψη τόσο προσωρινών όσο και οριστικών μέτρων αντιστήριξης του φαινομένου με στόχο την αποκατάσταση.

Μάλιστα λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας είναι πολύ πιθανό ο δρόμος να κλείσει για την ασφάλεια των οδηγών.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται άνδρες του Α.Τ. Φαιστού για την ενημέρωση των οδηγών.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις