Κρήτη: Περίεργη υπόθεση βιασμού σε πρόγραμμα Erasmus
Κρήτη: Περίεργη υπόθεση βιασμού σε πρόγραμμα Erasmus

Κρήτη: Περίεργη υπόθεση βιασμού σε πρόγραμμα Erasmus

Οι καταγγελίες σε βάρος ένος 24χρονου φοιτητή για βιασμό φοιτήτριας από το Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια της κοινής τους συμμετοχής σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus στην Πορτογαλία, εξετάστηκαν χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Η κοπέλα -που σήμερα σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού- εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνων των ημερών που τοποθετούνται στα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου του 2021. Όπως ανέφερε είχε ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο, ωστόσο η καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένη συνεύρεση που έγινε παρά την θέλησή της.

Στο πλευρό της κοπέλας, κατέθεσαν ως μάρτυρες και άλλες δύο φοιτήτριες, μεταφέροντας την δική τους (δυσάρεστη) εμπειρία από τον κατηγορούμενο, τον οποίο και εκείνες έχουν καταγγείλει για ανάλογες πράξεις σεξουαλικού εξαναγκασμού στο πλαίσιο υπαρκτών μεταξύ τους σχέσεων.

Από τη μεριά του και ο κατηγορούμενος, όταν έγιναν οι καταγγελίες, έξι μήνες περίπου μετά τα εξεταζόμενα γεγονότα (Ιανουάριο 2022), προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των φερόμενων θυμάτων αλλά και εναντίον στελέχους οργάνωσης γυναικείων δικαιωμάτων.

Ο 24χρονος που σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Ολλανδία, αρνήθηκε τα πάντα στην απολογία του, υποστηρίζοντας ότι η σχέση του με την καταγγέλουσα ήταν πάντα με αμοιβαία συνέναιση. Μάλιστα ανέφερε ότι ήταν σοκ γι’ αυτόν η καταγγελία, η οποία μάλιστα όπως είπε «τον κατέστρεψε», κάνοντας λόγο για μια «ανώνυμη καταγγελία που είχε κοινοποιηθεί παντου, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Πανεπιστημιο Κρήτης, στο «Μωβ» στο κόμμα που δραστηριοποιουμαι στη Θεσσαλονικη, στο ΑΠΘ».

Σημειωτέον ότι ο  ίδιος ασχολείται ενεργά με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατείχε τότε θέση στο τμήμα Ρεθύμνου του παραρτήματος διεθνούς οργάνωσης που συνεργάζεται με τον ΟΗΕ και έχει αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του συσχέτισαν την καταγγελία με μεθοδεύσεις εναντίον του εσωτερικά της οργάνωσης. 

Από τη μεριά της η καταγγέλουσα αναφέρθηκε αναλυτικά στις τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις που είχε ο καταγγελόμενος βιασμός της στην μετέπειτα ζωή της και στις σχέσεις της μέχρι και σήμερα. 

Η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας και η δίκη θα συνεχιστεί σε επομενη συνεδρίαση με την πρόταση του Εισαγγελέα.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις