Φωτιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφτασε μέχρι και την Κρήτη!
Φωτιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφτασε μέχρι και την Κρήτη!

Φωτιά στην Κορινθία: Ο καπνός έφτασε μέχρι και την Κρήτη!

Σε πολύ μεγάλη απόσταση έχει εξαπλωθεί ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο καπνός από τη φωτιά στην Κορινθία διακρίνεται πολύ καθαρά μέχρι και την Κρήτη, σε απόσταση 360 χιλιομέτρων από το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, λόγω της διατήρησης του βορειοδυτικού ρεύματος αυτό το τριήμερο, ο καπνός διαχέεται και νοτιότερα της Κρήτης, περίπου 700 χιλιόμετρα μακριά από την εστία της πυρκαγιάς.

Μάχη με τις φλόγες σε 3 σημεία

Νωρίτερα, σε ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται:

Στην περιοχή ανάμεσα σε Σοφιανά και Σπαρτιναίικα.
Στην περιοχή από Σοφιανά προς Ξανθοχώρι.
Στο οροπέδιο μεταξύ Ευρωστίνας και Μαύρου Όρους, στο ύψος του Δερβενίου.

Όπως σημείωσε, γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί εντός περιμέτρου η πυρκαγιά. «Επιχειρησιακά αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες δυσκολίες» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της πυρκαγιάς, επεσήμανε ότι αναμένονται τα πορίσματα των ειδικών. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «προβληματίζει η έναρξη της πυρκαγιάς, σε ένα αχαρτογράφητο χωράφι μέσα σε δασική περιοχή, στο οποίο δεν μπορούσαμε να περάσουμε».

Ο υπουργός τόνισε ότι η έκταση της περιοχής που έχει επηρεαστεί από τη φωτιά είναι μεταξύ 40.000 και 50.000 στρεμμάτων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις