Κρήτη: Σοβαρές καταγγελίες για το νερό στον Μακρύ Γιαλό!
Κρήτη: Σοβαρές καταγγελίες για το νερό στον Μακρύ Γιαλό!

Κρήτη: Σοβαρές καταγγελίες για το νερό στον Μακρύ Γιαλό!

Το πρόβλημα που υπήρχε με την υδροδότηση του Μακρύ Γιαλού είχε φανεί από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού.

Πολλά σημεία που διοικητικά ανήκουν τόσο στο Δήμο Ιεράπετρας όσο και της Σητείας έμεναν συχνά χωρίς νερό ή με πολύ χαμηλή πίεση και κάποια, λίγα, σπίτια σε υψηλότερα υψόμετρα δεν είχαν καθόλου με αποτέλεσμα να ζητήσουν και να συνδεθούν προσωρινά με δίκτυο αρδευτικού νερού.

Τότε, εντός Ιουνίου, είχε γίνει ορατό το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στην κατανάλωση του πόσιμου νερού. Αυτό δεν συνέβη, κάποιες λύσεις βρέθηκαν, και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Παράλληλα, εντός Ιουλίου, από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έγινε συμφωνία για αγορά νερού άρδευσης από τον ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων για τις ποτιστικές ανάγκες της περιοχής.

Άναψαν τα αίματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται ήδη στην υδροδότηση των…

Το τελευταίες μέρες τα προβλήματα άρχισαν να επανέρχονται και κάπου εδώ η κατάσταση άρχισε να παίρνει μια νέα τροπή.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής αλλά και πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Ιεράπετρας (και Μακρύ Γιαλού), Θεοδόση Καλαντζάκη, υπάρχουν ενδείξεις ότι όλο το καλοκαίρι όλη η περιοχή του Μακρύ Γιαλού έπινε νερό και από δίκτυα άρδευσης χωρίς οι κάτοικοι να είναι ενημερωμένοι για αυτό, ούτε από το Δήμο Ιεράπετρας, ούτε από το Δήμο της Σητείας.

Όταν αυτές οι φήμες άρχισαν να παίρνουν διαστάσεις η διοχέτευση νερού άρδευσης στο δίκτυο ύδρευσης σταμάτησε, και έτσι τα προβλήματα στην υδροδότηση επανήλθαν, μας λένε. Τα νούμερα από τις δυνατότητες παροχής των γεωτρήσεων με αυτά των αναγκών ύδρευσης της περιοχής δεν ταιριάζουν μας λένε επίσης.

Όλα αυτά ατύπως διαψεύδονται από κάποιους άλλους, είναι όμως προφανές πως και οι δύο Δήμοι οφείλουν άμεσα να δώσουν πολύ συγκεκριμένες, γραπτές, και υπογεγραμμένες απαντήσεις για την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών.

 

 

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις