Λέκκας για σεισμούς στην Κρήτη: «Είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις»

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην νότια περιοχή του Ηρακλείου.

Σε διάστημα μίας ώρας καταγράφηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,5 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα νότια των Καλών Λιμένων, ενώ τρεις σεισμοί μικρότερου μεγέθους καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. «Είχαμε πέντε δονήσεις, το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο και είχαμε σταδιακή μετάθεση της δραστηριότητας προς το νότιο τμήμα, απομακρυνόταν από το χέρσο, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

"Βέβαια μετά τον δεύτερο σεισμό υπήρχε προβληματισμός για τη σεισμική δραστηριότητα, καθώς έγινε και ιδιαίτερα αισθητή στο δήμο Φαιστού, ωστόσο παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου", είπε ο κ. Λέκκας και συνέχισε λέγοντας "Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, φαίνεται ότι εκτονώνεται το φαινόμενο όμως είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις».

«Είναι η πιο ενεργή σεισμική περιοχή της χώρας, σεισμοί αναμένονται, τους αξιολογούμε κάθε φορά, δεν υπάρχει ανησυχία από την συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα