Έφυγε από τη ζωή ένας από τους παλαιότερους επιχειρηματίες της Κρήτης

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κρήτης η γνωστοποίηση του θανάτου του Κώστα Μανωλικάκη ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 28/6 σε ηλικία 79 ετών.

Πρόκειται για τον εγγονό του ιδρυτή της εταιρείας «Καφεκοπτείο Μανωλικάκη» το οποίο από το 1886 τροφοδοτεί με καφέ την Κρήτη.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 30/6 στις 12:30 στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά.

Το καφεκοπτείο Μανωλικάκη ιδρύθηκε το 1886 από τον Κωνσταντίνο Ματθαίου Μανωλικάκη με κύρια δραστηριότητα την εισαγωγή καφέ από την Βραζιλία, ζάχαρης από την Κούβα και την Τσεχοσλοβακία και τεΐου από την Κεϋλάνη, καθώς τροφοδοτούσε μονοπωλιακά ολόκληρη τη Κρήτη.

Το 1988, αναλαμβάνει το τιμόνι της εταιρείας ο εκλιπών Κώστας Μανωλικάκης και η επεξεργασία του «ελληνικού καφέ Μανωλικάκη» μεταφέρεται στο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο εισαγωγής και τυποποίησης καφέδων στη BI.ΠΕ Ηρακλείου με την επωνυμία «Ενωμένα Καφεκοπτεία Κρήτης», όπου παράγεται ο τυποποιημένος καφές έως και σήμερα.

Από το 2003, η εταιρεία εδρεύει στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ) Σούδας όπου μεταφέρει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομών εξυπηρετώντας όλη τη Δυτική Κρήτη.

 

πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα