Euro 2024: Όταν η Ελλάδα ξεκινούσε την ονειρική πορεία προς την κορυφή της Ευρώπης! (vid)

Το 2004 η Ελλάδα… τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Euro ως το απόλυτο αουτσάιντερ, με την ονειρεμένη αυτή προσπάθεια να ξεκινάει στις 12 Ιουνίου.

Τότε, το σύνολο του Ότο Ρεχάγκελ αντιμετώπισε στο «Ντραγκάο» την οικοδέσποινα Πορτογαλία, η οποία είχε φυσικά πολύ υψηλές βλέψεις αλλά και ένα ικανότατο ρόστερ, με παίκτες όπως οι Ρούι Κόστα, Φίγκο, Ντέκο αλλά και ο ανερχόμενος Κριστιάνο Ρονάλντο, που τα επόμενα χρόνια έφτασε στην κορυφή.

Η «Γαλανόλευκη» ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Γιώργο Καραγκούνη να κερδίζει τον Ρικάρντο με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει στα ουράνια τους Έλληνες φιλάθλους.

Αντίστοιχο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να κάνει μια φοβερή κούρσα στο 51', να ανατρέπεται από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε έρθει από τον πάγκο στο ημίχρονο, και τον Μπασινά να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 2-0!

Το μόνο που κατάφερε η Πορτογαλία ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με μια κεφαλιά του Ρονάλντο, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την ήττα της.

Κι αυτό ήταν… μόνο η αρχή, αφού οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στον τελικό, με τον Χαριστέα να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα και να στέλνει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο – Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης – Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις