Φροντίδα για το καλοκαίρι – Συμβουλές από την Μαρία Γωνιανάκη

Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει. Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι πλέον γεγονός. Υποχρέωσή μας είναι ένα φροντίζουμε και να προστατεύουμε τον οργανισμό μας.

Σημαντικό μέρος της φροντίδας της επιδερμίδας μας είναι η ενυδάτωση και η προστασία της. Ενυδατώνουμε πίνοντας άφθονο νερό έως και 2 λίτρα ημερησίως, πίνοντας χυμούς και υγρά γενικότερα.

Μας βοηθάει να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Το δέρμα μας ξεφλουδίζει και ταλαιπωρείται είτε με τη ζέστη και τον ήλιο, είτε με το κρύο.

Αντηλιακή προστασία έχουμε όταν εφαρμόζουμε αντηλιακό προϊόν ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε σκιά. Ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Φοράμε καπέλο, γυαλιά ακόμα και κάτω από την ομπρέλα στην παραλία, όπου ανανεώνουμε περίπου ανά 1 ώρα το αντηλιακό, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του και σίγουρα όταν μπούμε στη θάλασσα ακόμα κι αν είναι ανθεκτικό στο νερό.

Φροντίζουμε τα αντηλιακά μας να αναφέρουν πως προστατεύουν από UVA & UVB ακτινοβολία. Η πρώτη ένδειξη αφορά την υπεριώδη ακτινοβολία, έχει να κάνει με τη γήρανση του δέρματος και τις βλάβες εσωτερικά και η δεύτερη με το κάψιμο και τις βλάβες της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδες.

Καλό Καλοκαίρι

Μαρία Γωνιανάκη – Αισθητικός

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις