Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πήρε φωτιά το Κρητικό πέλαγος (pics+vid)

Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ 2/21» και «ΔΕΛΦΙΝΙ 2/21», στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Σαρωνικού κόλπου, Βορείου Κρητικού και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Κατά τις ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου και κατά βραχονησίδας, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας και από Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) κατά υποβρυχίου, αντικείμενα επιχειρησιακής αξιοποίησης Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V, σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών καθώς και δοκιμές τακτικών και μέσων αντιμετώπισης εχθρικών UAV.

 

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επέβη στο πλοίο έδρας του Τακτικού Διοικητή της δύναμης, τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΑΙΓΑΙΟΝ», όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ασκήσεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επί του πλοίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το πλήρωμα της Φρεγάτας και να ανταλλάξει ευχές, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις