Εκατοντάδες καταγγελίες για μη καταβολή του Δώρου Πάσχα από εργοδότες

Καταιγιστικός είναι ο ρυθμός των καταγγελιών που γίνονται από εργαζόμενους για μη καταβολή του Δώρου του Πάσχα. Μάλιστα ο αριθμός των καταγγελιών είναι αυξημένος σε σχέση με πέρισυ σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από την ΓΣΕΕ όσο και από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ελπίδα».

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής του Δώρου για το Πάσχα ήταν η Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, μέχρι σήμερα Μ. Πέμπτη έχουν γίνει 385 καταγγελίες. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών αφορούν σε εργοδότες που δεν κατέβαλλαν το Δώρο στους εργαζόμενους όπως ήταν υποχρεωμένοι. Υπάρχουν όμως και καταγγελίες για εργοδότες οι οποίοι κατέβαλαν κανονικά το Δώρο του Πάσχα και στη συνέχεια το ζήτησαν πίσω από τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τε ρεπορτάζ του Alpha υπάρχουν και εργοδότες που κάνουν και άλλα «τεχνάσματα» οι οποίοι έκαναν λόγο για «συμψηφισμό» του Δώρου Πάσχα με το επίδομα προϋπηρεσίας και ότι έχει προεξοφληθεί χρηματικά από τον Ιανουάριο μαζί με την μισθοδοσία.

Τονίζεται ότι όλες οι πρακτικές αυτές είναι παράνομες και οι εργοδότες που τις έχουν ακολουθήσει θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις και βαριά πρόστιμα καθώς η μη καταβολή των Δώρων είναι ποινικό αδίκημα.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία που θα έρθουν στη δημοσιότητα από τις καταγγελίες των εργαζομένων θα δημοσιοποιηθούν από την Επιθεώρηση Εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις