Πρωτομαγιά με απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες στο Ηράκλειο (pics)

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία τίμησαν χθες την εργατική πρωτομαγιά και στην Κρήτη συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς, μαζικοί σύλλογοι και συλλογικότητες. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού διοργανώνονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.

Στο Ηράκλειο, το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ είχαν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και φοιτητές στη συγκέντρωση που έχει προαναγγελθεί για τις 10 το πρωί στο ΕΚΗ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Στην ίδια συγκέντρωση συμμετείχε και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Τυμπακίου, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου,  διοργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην οποία συμμετέχουν η Κ.Ο Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) και το ΜέΡΑ25.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Ηρακλείου κατέθεσαν στις 9:00 πμ στεφάνια στην οδό Ρούσου Χούρδου, στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Στρατής Περγαλίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του ΕΚΗ.

Στην απεργία της πρωτομαγιάς οι δημοσιογράφοι

Στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΠΗΝ, σημείωσε ότι και οι δημοσιογράφοι Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων έδωσαν απεργιακό "παρών", στην Εργατική Πρωτομαγιά, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα κατά της ακρίβειας και της ανεργίας, μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ενημέρωση με αξιοπιστία, πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία.

Η απεργία των δημοσιογράφων διήρκησε έως τις 5:00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα παρέμειναν χθεςτ στα λιμάνια της χώρας τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η απεργία που αφορούσε όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά έληξε στις 24.00 της Μ. Τετάρτης.

"Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.

«Η ΠΝΟ ζητεί την απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων", επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Δείτε φωτογραφίες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις