Realtors Kreta
Realtors Kreta

Έλαμψε στο Αρκαλοχώρι το αστέρι της ελπίδας (pics+vids)

Οι Αρκαλοχωρίτες διασκέδασαν στους ρυθμούς του Γ. Γλυκοκόκαλου

Ήμερα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης η χθεσινή για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, όπου φωταγωγήθηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, το αστέρι ύψους έξι μέτρων στο λόφο όπου βρισκόταν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το οποίο κατέρρευσε από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Το αστέρι που φαίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, έστειλε μήνυμα ελπίδας στους σεισμόπληκτους, ότι όλα θα φτιάξουν και θα γίνουν καλύτερα.

Μικροί και μεγάλοι μέτρησαν αντίστροφα για τη φωταγώγηση του αστεριού, με έκδηλη τη συγκίνηση στα πρόσωπα τους. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης και οι εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στον χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, έστρεψαν το βλέμμα τους στην πλευρά του λόφου, όπου έλαμψε το αστέρι της ελπίδας, ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους δημότες: «Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δεν θα ξεπεραστούν από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως είναι αδιαπραγμάτευτη η αγάπη που έχουμε για τούτα τα πονεμένα χώματα κι αυτό με κάνει να πιστεύω, ότι ο Δήμος μας θα καταφέρει και πάλι να ορθοποδήσει, θα βρει τον βηματισμό του και θα ανθίσει ξανά κάθε δραστηριότητα. Ο μεγαλύτερος συμβολισμός των Χριστουγέννων εξάλλου είναι, η γέννηση της αλλαγής και της ελπίδας.

Από το λόφο του Προφήτη Ηλία, λάμπει και πάλι η σπίθα, που θα ζεστάνει τις καρδιές μας, δείχνοντας μας το δρόμο της ελπίδας. Εύχομαι σε όλους, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές και να θυμάστε ότι είμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Κρητικός καλλιτέχνης Γιώργος Γλυκοκόκαλος και το συγκρότημα του, οι οποίοι δημιούργησαν τις συνθήκες για κέφι και χορό ενώ προηγήθηκαν αξιόλογες δραστηριότητες και δρώμενα για τα παιδιά.

Συγκίνηση προκάλεσαν και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και το θεατρικό δρώμενο από το ΚΔΑΠ ενώ η βραδιά έκλεισε με πάρτι και dj . Πολλά χαμόγελα «σκόρπισε» και το τρενάκι που έκανε βόλτες στο Αρκαλοχώρι από τις 5 απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Στη τελετή φωταγώγησης παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, οι Βουλευτές Βασίλης Κεγκερογλου και Σωκράτης Βαρδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου, με πλούσιες εκδηλώσεις και εκπλήξεις, θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου, με την αμέριστη συμπαράσταση και αδιάκοπη προσπάθεια των δραστήριων μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Χριστουγέννων 2021.

Για την επιτυχημένη εκδήλωση ένωσαν τις δυνάμεις τους οι: Δήμος Μινώα Πεδιάδα Δ.Ο.Π.Α.Π. / Κοινότητα Αρκαλοχωρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου, Αθλητικός Σύλλογος “ΑΘΛΗ.Σ.Υ.”, Σύλλογος Σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα”, Εμπορικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου, Κ.Δ.Α.Π. , Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων – Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων και Νηπιαγωγείων, Θεατρική Ομάδα “Δρώντες επί Σκηνής, Αθλητικό Σωματείο Αναγέννηση, Όμιλος Φιλάθλων Αρκαλοχωρίου, Φίλοι Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις