Απατεώνες τώρα συστήνονται ως… υπάλληλοι του TikTok – Δείτε το μήνυμα που έλαβε Κρητικός

Η ευρηματικότητα είναι σίγουρα ένα από τα προσόντα που έχουν διάφοροι απατεώνες του διαδικτύου και όχι μόνο, όταν πρόκειται για τρόπους αναζήτησης ευκολόπιστων θυμάτων. Μετά τα email από την «εφορία» για δήθεν επιστροφή φόρου ή από υποτιθέμενη τράπεζα που ζητάει να «επιβεβαιώσει στοιχεία», τώρα παρουσιάζονται και ως υπάλληλοι του TikTok που σας καλούν σε εργασία με τεράστιες αποδοχές.

Ένα τέτοιο μήνυμα έλαβε Χανιώτης στο Viber, απευθείας στο τηλέφωνό του δηλαδή, το οποίο προερχόταν από τηλεφωνικό αριθμό στο… Βιετνάμ (+84), ήταν όμως γραμμένο σε άψογα Ελληνικά, που δεν φαινόταν καν ότι προέρχεται από αυτόματη μετάφραση και το οποίο τον προσκαλούσε σε εργασία με ημερήσιες αποδοχές από 300 ως 800 ευρώ!

Μόνο που για να γίνει αυτό, έπρεπε να πατήσει σε ένα λινκ που υποτίθεται θα τον οδηγούσε σε επικοινωνία με το… εικονικό TikTok.

«Στείλτε μου τώρα ένα μήνυμα για να λάβετε 5 ευρώ!!!», ολοκλήρωνε το μήνυμα και εκεί, θεωρητικά, ακόμα και ο πιο ανυποψίαστος θα έπρεπε να καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Όποιος πατήσει το λινκ, είναι προφανές ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο μόλυνσης με κάποιον ιό ή να μεταβεί σε σελίδα που θα του ζητήσει προσωπικά στοιχεία.

Το βέβαιο είναι ότι ούτε δουλειά θα βρει, ούτε λεφτά θα βγάλει. Μάλλον θα γίνει το αντίθετο.

Δείτε το μήνυμα:

Απατεώνες τώρα συστήνονται ως… υπάλληλοι του TikTok – Δείτε το μήνυμα που έλαβε Κρητικός

 

 

 

πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις