Νέα άγρια κόντρα Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στην Βουλή – «Τολμάς ρε κακομοίρη;»

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, έχει να κάνει με την τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς να εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία.

Αρχικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δήλωση του Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς το ως "γελοίο υποκείμενο" και επισημαίνοντας ότι αυτή η διάταξη επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ένα προηγούμενο περιστατικό, αναφέροντας ότι ο Παύλος Πολάκης ήταν ο πρώτος ιδιώτης ιατρός που πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο στη Ζάκυνθο.

Πολάκης: «Τολμάς βρε κακομοίρη;»

Ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε στις κατηγορίες του Άδωνι Γεωργιάδη, διευκρινίζοντας το περιστατικό της επέμβασής του στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Εξήγησε ότι η επέμβασή του έγινε μετά από έξι μήνες που τα χειρουργεία του νοσοκομείου ήταν κλειστά, λόγω ανακατασκευαστικών εργασιών, με αφορμή φήμες περί προβλημάτων στα αέρια του νοσοκομείου. Υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο εκείνη δεν ήταν δραστήριος ως ιδιώτης ιατρός λόγω της υπουργικής του θητείας.

Απευθύνθηκε επίσης προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι η τροπολογία που προωθεί επιτρέπει σε ομάδες ιατρών να εισέρχονται σε δημόσια νοσοκομεία και να εκτελούν χειρουργικές επεμβάσεις, πληρώνοντας ένα αντίτιμο που θα καθοριστεί από υπουργική απόφαση. Τον κατηγόρησε για την προώθηση μιας πολιτικής που ευνοεί ομάδες ιατρών, αντί να εξυπηρετεί το συμφέρον των ασθενών και να βελτιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Δεν απάντησε σε τίποτα ο κ. Πολάκης»

Ανταπαντώντας εκ νέου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν διέψευσε τίποτα από όσα ο ίδιος είπε. «Εγώ είπα ότι ένας ιδιώτης χειρουργός, ο κ. Πολάκης χειρούργησε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, αναρτώντας «Ο κ. Πολάκης, που σήμερα λέει ότι ο νόμος που θα επιτρέπει σε ιδιώτες να χειρουργούν σε χειρουργεία του ΕΣΥ, είναι κανονικά ο πρωτοπόρος αυτού του νόμου, και εάν δεν ήταν αυτός που είναι θα έπρεπε να του δώσουμε τα εύσημα γι’ αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση».

Ανέφερε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης «θα πρέπει να περιγραφεί από ένα συγγραφέα τύπου Θερβάντες, ως ένας Δον Κιχώτης που πολεμά φανταστικούς ανεμόμυλους» καθώς, δεν θα μπορούσε να μην κλείσει το ιδιωτικό ιατρείο του. «Παρουσιάζει ως μεγάλη του θυσία ότι απλώς εφήρμοσε το νόμο».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις