Μάτι: Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από το δικαστήριο – «Έφυγαν» καρέκλες στο άκουσμα των ποινών

Φορτισμένο ήταν σήμερα Δευτέρα (29/4) το κλίμα στο δικαστήριο μετά την απόφαση για την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Star οι παρόντες στην αίθουσα, έδειξαν με κάθε τρόπο την οργή τους απέναντι στη δικαστική απόφαση που καταδικάζει μόνο έξι από τους 21 κατηγορούμενους, και αυτούς με ποινές «χάδι».

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους», φώναξε μια κοπέλα ενώ ακούστηκε η φράση: «Να κάνουμε κανέναν έρανο. Ντροπή», φράση που σχολίαζε ειρωνικά το γεγονός ότι ακόμα και οι μικρές ποινές που επιβλήθηκαν είναι εξαγοράσιμες. Υπολογίζεται ότι με 40 χιλιάδες έκαστος, οι καταδικασθέντες θα είναι όλοι έξω από τη φυλακή.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να φωνάζουν απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενος. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να μην πάρουν έκταση τα επεισόδια ενώ οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς, τους ζωντανούς και την αλήθεια», ακούστηκε στην αίθουσα με το που ανακοινώθηκε η απόφαση για την τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα, «Διέλυσαν τα σπίτια μας…».

Η ένταση ξεκίνησε όταν οι πολίτες άκουσαν συνήγορο να αναφέρει για τον εντολέα του πως είναι οικογενειάρχης.

«Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι… Και εμείς οικογένειες είχαμε..Δεν μπορώ άλλο… Περίμενα έξι χρόνια …Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Εχετε καταλάβει τι δικάσατε;» είπε μια γυναίκα.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ωστόσο και πάλι διακόπηκε μετά από λίγο. Οι κάτοικοι αντιδρούσαν με χειροκροτήματα αποδοκιμασίας σε κάθε διακοπή ενώ πολλοί από αυτούς φώναζαν στους δικαστές «Συγχαρητήρια. Τσίπα δεν έχετε;».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις