Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Έξι χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση στο ποιος τελικά φταίει για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα ανακοινώσει το πρωί την απόφαση του για τους 21 κατηγορούμενους, τότε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, η τότε περιφερειάρχης Αττικής και οι τότε δήμαρχοι των δήμων που έπληξε η φωτιά κά, που μετά από εισαγγελική έρευνα βρίσκονται στο εδώλιο για πράξεις και παραλείψεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη φωτιά που άφησε πίσω της οδύνη και καταστροφή.

Οι δικαστές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από μία διαδικασία στο ακροατήριο που διήρκεσε περίπου ενάμιση χρόνο αξιολόγησαν το υλικό, τις δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων, τις θέσεις των ειδικών για κρίσιμα ζητήματα, τις απολογίες των κατηγορουμένων, την εισαγγελική πρόταση και τις θέσεις των συνηγόρων.

Στις διασκέψεις που προηγήθηκαν της σημερινής συνεδρίασης, οι δικαστές εξέτασαν, όλα τα δεδομένα και κάθε πτυχή της υπόθεσης σε συνδυασμό με το νομικό πλαίσιο υπό το οποίο κρίνεται η «η φονική φωτιά στο Μάτι», ώστε σήμερα να ανακοινώσουν την κρίση τους για τα πρόσωπα που κλήθηκαν να διαχειριστούν μια πυρκαγιά που εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Το δικαστήριο μελέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα Παναγιώτη Μανιάτη και το νομικό σκεπτικό που ανέπτυξε για κάθε κατηγορούμενο και τις διατάξεις που καθορίζουν τις αρμοδιότητες του και το πεδίο δράσης του.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις