Φορολογικές δηλώσεις: Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι
Φορολογικές δηλώσεις: Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

Φορολογικές δηλώσεις: Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις και οι φορολογούμενοι μπαίνουν σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet. Περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι θα δουν τις φορολογικές τους δηλώσεις συμπληρωμένες, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η επιστροφή του φόρου θα γίνεται πιο γρήγορα.

Τα βήματα για τις φορολογικές δηλώσεις

Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
Υποβάλω τη δήλωση.
Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.
Από τον ίδιο ιστότοπο της ΑΑΔΕ μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.

Τι ισχύει για την επιστροφή φόρου – Πότε η πληρωμή
Φέτος, οι επιστροφές φόρου θα γίνουν ακόμα πιο γρήγορα, με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών να είναι το εξής:

Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.
Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, θα συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από 12/5/2024. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στο συντομότερο δυνατό χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ΔΟΥ / ΚΕΒΕΙΣ.

Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31/7/2024, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού, να χορηγείται η έκπτωση 3%.
Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2024
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μετατίθεται στις 26 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις