Πανελλήνιες 2024: Ποια τμήματα αύξησαν τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
Πανελλήνιες 2024: Ποια τμήματα αύξησαν τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Πανελλήνιες 2024: Ποια τμήματα αύξησαν τους συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Αντίστροφα μετρούν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλήνιες που επιθυμούν να πετύχουν τον στόχο τους και να μπουν στην σχολή της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται ότι οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε τμήμα έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα. Τη φετινή χρονιά, 41 τμήματα των ΑΕΙ έχουν προχωρήσει σε αλλαγές όσον αφορά τον συντελεστές τους για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Πανελλήνιες 2024: Αύξηση του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Οι αυξήσεις στους συντελεστές της ΕΒΕ κυμαίνονται από 0,05 έως και 0,2, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στο τμήμα Πολιτικό Μηχανικών του ΑΠΘ, όπου από 0,8 το 2023, ο συντελεστής φέτος ανέρχεται στο 1,2.

Συγκεκριμένα, οι σχολές που αύξησαν τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, είναι εκτός από τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ που προαναφέραμε και το αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που από το 0.93 πήγε στο 1. Από το 1 στο 1,10 αύξησε το συντελεστή το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Αύξηση συντελεστών σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκε και στο Τμήμα Πληροφορικής στην Άρτα και το Τμήμα Πληροφορικής στην Τρίπολη (Παν. Πελοποννήσου). Αύξηση του συντελεστή καταγράφεται και στα Τμήματα Γεωπονίας, Κινηματογράφου και Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ καθώς επίσης και στο Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας στα Ψαχνά Ευβοίας, αλλά και στο τμήμα Νοσηλευτικής στη Λάρισα. Επιπλέον, αύξηση καταγράφηκε και στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πανελλήνιες 2024: Πότε κάνουν πρεμιέρα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Όσον αφορά τις ημερομηνίες έναρξης των Πανελληνίων οι υποψήφιοι στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και στα ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) θα δώσουν το πρώτο μάθημα στις 6 Ιουνίου και μετά ξανά στις 12. Αντίστοιχα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα δώσουν το πρώτο τους μάθημα στις 5 Ιουνίου και ξανά στις 11 Ιουνίου, έτσι δεν θα αλλάξει κάτι με τη διεξαγωγή και μεταμόρφωση των χώρων των τάξεων για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις