Μπήκαν στο μαγαζί του και τον απείλησαν με όπλο και χειροβομβίδα
Μπήκαν στο μαγαζί του και τον απείλησαν με όπλο και χειροβομβίδα

Μπήκαν στο μαγαζί του και τον απείλησαν με όπλο και χειροβομβίδα

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη όταν ομάδα ανδρών μπούκαραν στο κατάστημα ενός 48χρονου και τον απείλησαν με όπλο και χειροβομβίδα για να τους δώσει το ποσό των 50.000 ευρώ, χρήματα, τα οποία ο ένας εκ των ανδρών αξίωνε ως προερχόμενα από υποτιθέμενο χρέος από παλιά τους συνεργασία.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, εναν 45χρονο από την Αλβανία και δύο 48χρονους Έλληνες, οι οποίοι εισέβαλαν στο κατάστημα του 48χρονου σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία και ο ένας 48χρονος έχει συλληφθεί, στο πλαίσιο των αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Εξιχνιάστηκε έπειτα από την επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και δύο (2) 48χρονων ημεδαπών (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο 48χρονοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό, ενεργώντας κατ’ εντολή του 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού. Εκεί, μετερχόμενοι απειλές βλάβης της περιουσίας και της επιχείρησής του καθώς και απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, επιδεικνύοντάς του πιστόλι και χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ’ αυτών, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των πενήντα χιλιάδων ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Ο συλληφθείς μαζί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις