Σταϊκούρας: 5 νέες παρεμβάσεις για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για ανεύθυνη αντιπολίτευση, λαϊκισμό και απουσία προτάσεων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ανακοίνωσε δε 5 νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων: 

  • Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής στις 30 Ιουνίου 2022. Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του ποσού μέχρι 31 Μαρτίου με επιπλέον έκπτωση 15%
  • Δυνατότητα συμψηφισμού φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι στο πρόγραμμα των παγίων δαπανών έως 30 Ιουνίου
  • Επεκτείνεται η ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι 31 Μαρτίου
  • Παρατείνονται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για προϊόντα αιμοκάθαρσης έως τις 30 Ιουνίου 2022
  • Από το 2022 επιλεγμένες δαπάνες για ψηφιακό μετασχηματισμό και πράσινη μετάβαση εκπίπτουν 100% από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

«Από τη μία η κυβέρνηση σχεδιάζει συνετά και υπεύθυνα, πατάει στον πραγματικό κόσμο. Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται σε μία αστεία αντιπολίτευση, χωρίς προτάσεις, προσκαλεί τους πολίτες σε νέες πτήσεις στα ροζ συννεφάκια του λαϊκισμού. Κύριε Τσίπρα βλέπετε παντού καταστροφές, παρόλο που η οικονομία ανακάμπτει δυναμικά. Μιλάτε για λανθασμένη κατεύθυνση, παρόλο που όλοι αναγνωρίζουν ότι κινούμαστε σωστά.  Κύριε Τσίπρα παραμένετε αιχμάλωτος ψευδαισθήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαρκώς μεμψιμοιρεί.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει την κοινωνία απέναντι σε κάθε κρίση. «Η κυβέρνηση στέκεται αρωγός σε όλους τους πολίτες και ειδικά στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μείωση της ανεργίας, τόνωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, αύξηση των καταθέσεων που αποδεικνύουν βελτίωση της ευημερίας των πολιτών. «Αυτά δεν είναι ούτε αυτονόητα, ούτε ήταν προδιαγεγραμμένα να συμβούν. Είναι καρπός σκληρής δουλειάς» σημείωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε 7 βασικούς στόχους του οικονομικού επιτελείου, που όπως είπε ήδη επιτυγχάνονται ή δρομολογούνται:  

1. Επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

 

2. Διατηρήσιμη ανάπτυξη

3. Μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων

4. Έξοδος της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας το 2022. Ήδη δρομολογείται

5. Μείωση των κόκκινων δανείων

6. Επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2023.

7. Απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας μέχρι το 2023.

Πηγή: naftemporiki.gr 

 

Περισσότερες Ειδήσεις