Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο»
Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο»

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με εκπροσώπους της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο»

Με τον Μανώλη Θαλασσινάκη και τον Αδάμ Φρογάκη από την ομάδα «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, στα πλαίσια της ενεργούς στήριξης του εθελοντικού κινήματος και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, το πρωί της Τετάρτης 20/3.

Έχοντας συντάξει συγκεκριμένη ατζέντα για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο», οι εκπρόσωποί της κατέθεσαν στον Δήμαρχο προβληματισμούς αλλά και προτάσεις σχετικά με ζητήματα όπως η διαχείριση του πρασίνου, του δημόσιου χώρου, των αρχαιολογικών χώρων και των νεοκλασικών κτηρίων της πόλης.

Τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα της καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι για τη Δημοτική Αρχή το ζήτημα της καθαριότητας είναι πρώτης προτεραιότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός και διευκρίνισε ότι «Μιλάω για το ζήτημα της καθαριότητας με την ευρεία έννοια, η οποία συμπεριλαμβάνει την κυκλική οικονομία που έχει να κάνει με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, την εξειδικευμένη επεξεργασία απορριμμάτων και τη χρήση των βιοαποβλήτων για την παραγωγή ενέργειας. Για αυτό το λόγο άλλωστε διεκδίκησα τη διοίκηση του ΕΣΔΑΚ, ακριβώς γιατί το Ηράκλειο έχει ζωτικό συμφέρον στη διαχείριση των απορριμμάτων.».
Αναφορικά με το κτήριο του παλιού ΚΤΕΛ και του Θεατρικού Σταθμού, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι συμπεριλαμβάνονται στο τμήμα της χερσαίας ζώνης που θα παραχωρηθεί με νομοθετική πράξη στο Δήμο Ηρακλείου το επόμενο διάστημα και είναι καίριας σημασίας η διευθέτηση της μελλοντικής χρήσης τους. Τέλος, συζητήθηκε τόσο η ανάπλαση του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού όσο και η δημιουργία του γραμμικού πάρκου Ερυθραίας που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Στο τέλος της γόνιμης συζήτησης, αφού ο Δήμαρχος Ηρακλείου απάντησε στους προβληματισμούς των εκπροσώπων της ομάδας «Πολιτών για ένα Καθαρό και Όμορφο Ηράκλειο», εξήρε τη σημαντικότητα τέτοιων συναντήσεων ενώ ο Μανώλης Θαλασσινάκης και ο Αδάμ Φρογάκης από την πλευρά τους, δήλωσαν τη στήριξη τους στη Δημοτική Αρχή και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το Ηράκλειο σε λίγο καιρό θα είναι μια νέα διαφορετική πόλη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις