Realtors Kreta
Realtors Kreta

Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης: Μπλόκα και στο Ηράκλειο

Έστησαν το μπλόκο τους στον κόμβο των Πεζών οι αγρότες στο Ηράκλειο.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες του νομού Ηρακλείου, οι οποίοι την Κυριακή προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς του δρόμου στον κόμβο των Πεζών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουμε αποφασίσει, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φλεβάρη μαχητική συγκέντρωση στον κόμβο των Πεζών, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Επιτροπής Αγώνα Τυμπακίου. Για άλλη μια φορά οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές του νομού ανταποκρίθηκαν και βρέθηκαν στον δρόμο, για να παλέψουμε όλοι μαζί για την επιβίωσή μας, ενάντια στη νέα ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει, διεκδικώντας παράλληλα ικανοποίηση των αιτημάτων μας για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, χαμηλή τιμή στο ρεύμα, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν συνεχόμενα  συμβολικά κλεισίματα του κόμβου και κάηκαν κλαδιά ελιάς, προκειμένου να αναδειχθεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε από την φετινή ακαρπία στην ελιά, με τον διερχόμενο κόσμο να εκφράζει με κόρνες και επιφωνήματα την στήριξη στους αγρότες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  συνέλευση όπου επιβεβαιώθηκε η θέληση συνέχισης του αγώνα με νέες συσκέψεις σε χωριά του νομού και κλιμάκωση της πάλης μας με νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού όλων των μπλόκων της χώρας την προσεχή Τρίτη 6 Φλεβάρη, στη Νίκαια της Λάρισας, μετά από κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων της Θεσσαλίας.

Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης: Μπλόκα και στο Ηράκλειο

 

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των Αγροτικών Συλλόγων Αστερουσίων, Ηρακλείου, και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Συνταξιουχων ΙΚΑ και της Ομάδας Γυναικών Αρχανών της ΟΓΕ. Στην κινητοποίηση  συμμετείχε εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα μας ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης μετά από το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, και το ομόφωνο ψήφισμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων από το δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων, συμμετείχαν στην κινητοποίηση ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι,  Ανδρουλάκης Ζεβεδαίος,  Γενετζάκης Γιώργος,  Γενετζάκη Μαίρη, Μαθιανάκης Μιχάλης Μαρκοδημητράκη Φρόσω. Επίσης ο Κώστας Μωϋσάκηςδημοτικός σύμβουλος Βιάννου με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης: Μπλόκα και στο Ηράκλειο

Συνεχίζουμε στο δρόμο του Αγώνα παλεύοντας και διεκδικώντας : 

  1. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά  με 200 ευρώ το στρέμμα αλλά και τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, από ασθένειες και μύκητες όπως τα εσπεριδοειδή και τα κάστανα.
  2. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  3. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως και στους εφοπλιστές, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά /kwh και κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  4. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα το δρόμο  στις ιδιωτικές εταιρείες.
  5. Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στην γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία .
  6. Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ.
  7. Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισής και προστασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις