Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Ηρακλείου
Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Ηρακλείου

Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Ηρακλείου

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Ηράκλειο μετά την τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στο Ηράκλειο και την πόλη Νίνγκμπο πραγματοποίησε Κινεζική αντιπροσωπεία.

H αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης της Κίνας Chen Weineng, επισκέφθηκε το Ηράκλειο, το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου όπου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, συμμετείχαν ακόμα ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης ο Δικηγόρος Γιάννης Ξυλούρης και ο Ζαν Αντρεά Γκαραντσίνι ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Δήμο στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Από την Κινεζική Αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμη οι κύριοι: Han Zhim-Εντεταλμένος από την τοπική κυβέρνηση του Νίνγκμπο για τον τομέα του πολιτισμού, La Zhaohui-Αναπληρωτής Διευθυντής επίσημου γραφείου Logistics του Νίνγκμπο, Dai Jianmin-Εντεταλμένος Διεθνών Σχέσεων, Chi Xun– Εντεταλμένος για θέματα Ελεύθερου Εμπορίου , Cheng Li-Εντεταλμένος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ελεύθερης ζώνης διακίνησης προϊόντων και η Αντιδήμαρχος του Νίνγκμπο Lee Cheng.

Στην διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο πόλεων σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, τις εμπορικές συναλλαγές, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου καλωσορίζοντας την αποστολή ανέφερε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πόλεις έχει μεγάλα περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης τόσο στον τομέα των μεταφορών και των εξαγωγών όσο και στον τομέα του τουρισμού. Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος σημείωσε ότι στον σχεδιασμό του είναι η δημιουργία ενός χάρτη συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο πόλεων.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Η υψηλόβαθμη κυβερνητική κινεζική αποστολή βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της Enterprise Greece.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Ηράκλειο και την πόλη Νίνγκμπο είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2019.

Το Νίνγκμπο με 7000 χρόνια ιστορίας, είναι μια μεγαλούπολη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μεγάλης ιστορικής και οικονομικής σημασίας αφού, αποτελούσε το λιμάνι αφετηρίας του Δρόμου του Μεταξιού (σταθμός του οποίου υπήρξε και το ενετικό λιμάνι της Candia), ενώ τα τελευταία 10 χρόνια διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο.

Παράλληλα είναι μια περιοχή αυτόνομη διοικητικά σε επίπεδο προγραμματισμού και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, φιλοξενεί 16 κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια και έδρα πολλών εκατοντάδων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Ηρακλείου

Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Ηρακλείου

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις