Η Παρασκευή κρίσιμη ημέρα για την ελληνική οικονομία – Μεγάλες αναταράξεις για την Ευρώπη

Με απότομες διακυμάνσεις και απρόβλεπτα σκαμπανεβάσματα εκτιμάται πως θα κινηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία τον τελευταίο μήνα του έτους, προμηνύοντας ότι το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα κυμαίνονται σε διαφορετική κατεύθυνση. Η προσεχής Παρασκευή θεωρείται κρίσιμη από οικονομικούς παράγοντες, καθώς ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch αναμένεται να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις της για την ελληνική οικονομία. Με την αξιολόγηση αυτή θα κριθεί εάν η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στους βασικούς διεθνείς δείκτες θα γίνει άμεσα, δηλαδή στις αρχές του 2024 ή θα μετατεθεί για αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Axianews.

Το θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία αποτυπώθηκε και στην επίσκεψη στελεχών της Fitch στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας επισφραγίστηκε με τη συμφωνία μεγάλης τράπεζας. Ένα άλλο θετικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία είναι και τα στοιχεία για την υπεραπόδοση του προϋπολογισμού στο δεκάμηνο, που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και οι θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Οικονομία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις