«Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του Βενιζελείου» – Νέος προσωρινός διοικητής ο Ευθύμιος Καρακώστας

Μετά την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Χάρη Λυδάκη, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, όπως είχαν αναφερθεί μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί. Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι θα γίνουν άμεσες προσλήψεις για τις θέσεις γιατρών ειδικοτήτων με τη χρήση της διαδικασίας fast track, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα για τους ασθενείς.

Ολοκληρώνοντας, αυτά τα μέτρα δείχνουν ότι η υγεία και η ποιότητα της φροντίδας προς τους ασθενείς παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η αποφασιστικότητα να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και η προσφορά της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας είναι σαφής, και οι πολίτες μπορούν να αναμένουν ότι η υγεία τους θα προστατεύεται αποτελεσματικά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως νέος προσωρινός διοικητής θα είναι ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμης Καρακώστας.

«Για το υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις