Κλιμάκωση στο βόρειο ισραηλινό μέτωπο: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν
Κλιμάκωση στο βόρειο ισραηλινό μέτωπο: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν

Κλιμάκωση στο βόρειο ισραηλινό μέτωπο: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Τρίτη εβδομάδα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τις εχθροπραξίες να εντείνονται από τη Γάζα μέχρι το νότιο Λίβανο όπου η φιλοριρανική Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην «καρδιά του πολέμου» ενώ το Ιράν προειδοποίησε για ανεξέλεγκτη κατάσταση. Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτών προειδοποιούν για απειλή ανάφλεξης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, όπου εκκενώνονται ακόμα 14 κοινότητες .

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται εντατικοποίηση των ισραηλινών πληγμάτων μέχρι και στα αεροδρόμια της Συρίας, εν όψει «των επόμενων σταδίων του πολέμου».

Με φυλλάδια, SMS και ηχητικά μηνύματα το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να πάνε νότια, αλλιώς θα θεωρηθούν συνεργάτες της Χαμάς. Η έκρηξη που φέρεται να αναστάτωσε νωρίτερα την αιγυπτιακή μεθόριο οφείλεται σε «λάθος» του ισραηλινού στρατού που έπληξε φυλάκιο της γείτονος με άρμα μάχης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν «την κατάλληλη δράση» ως απάντηση σε οποιαδήποτε κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. «Μην το κάνετε» είναι η συμβουλή μας σε όποια ομάδα ή οποιαδήποτε χώρα θέλει να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση και να εκμεταλλευτεί αυτή την πολύ ατυχή κατάσταση που βλέπουμε», πρόσθεσε.

Εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή, η Ουάσιγκτον διαβλέπει δυναμική κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο επιεκφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ‘Αντονι Μπλίνκεν.

Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τον θάνατο ισραηλινο -αμερικανού εφέδρου στο νότιο Λίβανο, από πυρά της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις