Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού οφείλεται η χαμηλή συμμετοχή στο β’ γύρο - Τι απαντά ο ΓΓ του ΥΠΕΣ
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού οφείλεται η χαμηλή συμμετοχή στο β’ γύρο - Τι απαντά ο ΓΓ του ΥΠΕΣ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού οφείλεται η χαμηλή συμμετοχή στο β’ γύρο – Τι απαντά ο ΓΓ του ΥΠΕΣ

Για πτώση της συμμετοχής στο β’ γύρο των αυτοδικοικητικών εκλογών έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα, ανέφερε πως «παρατηρείται μια πτώση της συμμετοχής σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή» η οποία όπως υποστήριξε «ακολουθεί ιστορικά το ίδιο μοτίβο της πτώσης όπως παρατηρείται στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Όπως εξήγησε ο Θανάσης Μπαλερμπάς θα πρέπει, «πριν βγάλουμε συμπεράσματα, να εξετάσουμε το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν τμήματα ετεροδημοτών».

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε μεγάλη μετακίνηση ετεροδημοτών. Σήμερα δεν παρατηρείται αυτό γιατί πολλοί δήμοι έχουν ολοκληρώσει την εκλογή των τοπικών τους αρχών» είπε αναφέροντας ενδεικτικά στη Θεσσαλία μόλις τρεις δήμοι έχουν επαναληπτικές εκλογές. «Ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων έχουν συνέπειες και στην προσέλευση των ψηφοφόρων», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ώρα που θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά τις 20:00. «Πιστεύω ότι η τάση θα εμφανιστεί λίγο μετά τις 20:00 και στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους γιατί θα είναι γρήγορη η διαλογή των ψηφοδελτίων» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλερμπάς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις