Ηράκλειο: Κλείνει από την Δευτέρα η κρήνη Μοροζίνι - Οι τρεις φάσεις εργασιών συντήρησης
Ηράκλειο: Κλείνει από την Δευτέρα η κρήνη Μοροζίνι - Οι τρεις φάσεις εργασιών συντήρησης

Ηράκλειο: Κλείνει από την Δευτέρα η κρήνη Μοροζίνι – Οι τρεις φάσεις εργασιών συντήρησης

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Θα τοποθετηθεί περιμετρικά προστατευτικό πέτασμα σε θέση και ύψος που δεν θα παρεμποδίζει τη θέασή του, για το διάστημα από 16 έως 27 Οκτωβρίου, ενώ θα διακοπεί προσωρινά η παροχή νερού στην κρήνη
Κλέινει από την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως και τι τέλος του μήνα (27/10) η κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια), προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στο πλαίσιο προγράμματος που τρέχει από τον περασμένο Απρίλιο με σκοπό τη συντήρηση, αλλά και συνολική διαχείριση για την προστασία του μνημείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων θα τοποθετηθεί περιμετρικά προστατευτικό πέτασμα σε θέση και ύψος που δεν θα παρεμποδίζει τη θέασή του, για το διάστημα από 16 έως 27 Οκτωβρίου, ενώ θα διακοπεί προσωρινά η παροχή νερού στην κρήνη.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής ανακοίνωσης:

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου ενημερώνει ότι το διάστημα από 16 έως 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια).

Οι εργασίες θα γίνουν στο πλαίσιο επιστημονικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και ΕΦΑ Ηρακλείου) με το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Αντικείμενό του προγράμματος είναι η καταγραφή και τεκμηρίωση της κατάστασης διατήρησης του με ψηφιακά μέσα και η διεξαγωγή τεχνικών αναλύσεων, προκειμένου να διαμορφωθούν προτάσεις συντήρησης και συνολικής διαχείρισης για την προστασία του.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τρεις χρονικές περιόδους και χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ. Ο πρώτος κύκλος εργασιών και συγκεκριμένα η σχεδιαστική αποτύπωση της παθολογίας του μνημείου, ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους από προσωπικό της ΔΣΑΝΜ και της ΕΦΑ Ηρακλείου. Ο δεύτερος κύκλος εργασιών θα διαρκέσει ως το τέλος του έτους.

Για την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων και την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών θα τοποθετηθεί περιμετρικά προστατευτικό πέτασμα σε θέση και ύψος που δεν θα παρεμποδίζει τη θέασή του, για το διάστημα από 16 έως 27 Οκτωβρίου και θα διακοπεί προσωρινά η παροχή νερού στην κρήνη.

Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ)
ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις