Ηράκλειο: Εντοπίστηκαν ηχομιμητικές συσκευές για κυνήγι
Ηράκλειο: Εντοπίστηκαν ηχομιμητικές συσκευές για κυνήγι

Ηράκλειο: Εντοπίστηκαν ηχομιμητικές συσκευές για κυνήγι

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Οι θηροφύλακες εντόπισαν τις ηχομιμητικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για κυνήγι στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Ήδη η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έχει λάβει αρκετές καταγγελίες σχετικά με την παρουσία παράνομων κυνηγών με αποτέλεσμα να προχωρούν σε μαζικές περιοπολίες προκειμένου να εντοπίσουν εκείνους που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες.

Η ενημέρωση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Αυτή την περίοδο, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή λαμβάνει πληθώρα καταγγελιών για την τοποθέτηση ηχομιμητικών συσκευών, μια ανήθικη, αντικυνηγετική πρακτική για την προσέλκυση των αποδημητικών ορτυκιών. Οι Θηροφύλακες ανταποκρίνονται στις καταγγελίες και κατά τις νυχτερινές περιπολίες τους προσπαθούν να τις εντοπίσουν, σημειώνοντας επιτυχίες.

Στην Π.Ε. Ηρακλείου, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Σεπτεμβρίου 2023, γύρω στις 04:00 π.μ., οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του νομού κατάφεραν να εντοπίσουν μια συσκευή που παρήγαγε ήχους ορτυκιών, στη θέση Μαριδάκι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Παρέμειναν κρυμμένοι, στην περίπτωση που εμφανίζονταν ο ιδιοκτήτης της συσκευής, προκειμένου να τον συλλάβουν.

Τελικά η συσκευή έκλεισε στις 06:20 π.μ., γιατί όπως αποδείχτηκε είχε χρονοδιακόπτη. Παρέμειναν στο σημείο έως τις 09:00 π.μ., όταν τελικά κατάσχεσαν τη συσκευή (η οποία όπως φαίνεται στη φωτογραφία έφερε απειλητικό σημείωμα), την οποία παρέδωσαν στο Δασονομείο Μοιρών και υπέβαλλαν μήνυση κατά αγνώστων.

Την επόμενη μέρα, 26 Σεπτεμβρίου, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Π.Ε. Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τον ιδιωτικό θηροφύλακα του Κ.Σ. Μοιρών, βάσει καταγγελιών κινήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου, όταν στις 01:00 π.μ. περίπου, εντόπισαν στην θέση Μακρύ Λιβάδι, κοντά στον οικισμό Αγκινάρα Χόνδρου μια ηχομιμητική συσκευή σε λειτουργία.

Διαπίστωσαν ότι είχε χρονοδιακόπτη και την κατάσχεσαν αμέσως, συνεχίζοντας την περιπολία τους, καθώς είχαν καταγγελίες και για άλλες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πράγματι, στις 02:30 π.μ., εντόπισαν άλλη μία συσκευή, στη θέση Κρασάς, του δ.δ. Δεματίου και παρέμειναν κρυμμένοι στη θέση έως το ξημέρωμα, όταν και κατάσχεσαν τη συσκευή, η οποία επίσης έφερε χρονοδιακόπτη.

Και τις 2 συσκευές τις παρέδωσαν στο Δασονομείο Καστελίου Πεδιάδος, όπου επίσης υπέβαλλαν μήνυση κατά αγνώστων.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις