Ένα debate,πολλά συμπεράσματα

Όσο και αν κάποιοι διαφωνούν με τις προεκλογικές τηλεμαχίες θεωρώντας ότι δεν αρκούν για ν’ αναδείξουν τα σημαντικά θέματα και να επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να καταθέσουν εμπεριστατωμένες απόψεις, θα συμφωνήσει κανείς ότι δίνουν μια καλή ευκαιρία στο εκλογικό σώμα να οδηγηθεί σε σημαντικά συμπεράσματα, για όσους διεκδικούν την ψήφο του.  Η προ ημερών τηλεοπτική «συνάντηση» των τριών υποψηφίων δημάρχων Φαιστού στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του ΚΡΗΤΗ TV, αποδείχθηκε πραγματικά χρήσιμη και αναγκαία, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αποκαλύπτοντας τις τεράστιες αποκλείσεις μεταξύ έργων και λόγων.

Είναι χαρακτηριστική η άνεση με την οποία απάντησε σε όλα τα ερωτήματα του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Γιώργου Σαχίνη ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού κ.Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα 90.000.000 ευρώ τα οποία έχει εξασφαλίσει στον δήμο για μεγάλα έργα,  έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν. Μίλησε για τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες και πολλές φορές χρονοβόρες μελέτες και με απόλυτη συνέπεια απέναντι στους δημότες, αναφέρθηκε στην τεράστια έλλειψη προσωπικού σε καίρια πόστα που δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθούν παρεμβάσεις, για τις οποίες είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, όπως η επισκευή του αγροτικού οδικού δικτύου.

Απέναντι σε αυτή την ειλικρινή και ευθεία στάση του κ. Νικολιδάκη διαπιστώσαμε όλοι ότι ο στομφώδης και κενός περιεχομένου λόγος του κ. Μαθιουδάκη δεν μπορούσε να σταθεί, καθώς δεν διαθέτει πειστικά επιχειρήματα και κυρίως δεν έχει να αντιτάξει προτάσεις για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ο ίδιος ανέφερε. Έδινε δε την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιον που δεν είχε συμμετάσχει σε συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν γνωρίζει τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων και αρκέστηκε μόνο σε ανεφάρμοστες μεγαλοστομίες. Χρειάστηκε μάλιστα πολλές φορές να παρέμβει ο κ. Νικολιδάκης για να του εξηγήσει τις θεσμοθετημένες, από το κράτος, διαδικασίες για την υλοποίηση έργων, από τις οποίες δεν μπορεί να παρεκκλίνει κανείς.  Στην προσπάθεια της δημοσιογραφικής παρέμβασης του κ. Σαχίνη να εκμαιεύσει από τον κ. Μαθιουδάκη τις προτάσεις του για τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, ο υποψήφιος δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά στον προεκλογικό πρόγραμμα που οφείλει να καταθέσει στους ψηφοφόρους και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστος όταν, για παράδειγμα, ρωτήθηκε αν η παράταξή του έχει σκεφθεί πως μπορεί να γίνει η διασύνδεση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι με τη Μεσαρά, απαντώντας γενικά και αόριστα ότι έχει μιλήσει με κάποιους (;) οι οποίοι του είπαν ότι μπορούν να γίνουν μόνο μικρές παρεμβάσεις στο υπάρχον οδικό δίκτυο.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό στην πολύωρη, αλλά εξαιρετικά αποκαλυπτική αυτή δημόσια συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας η τρίτη υποψήφια κα Χαρά Λάππα, πιστή στις πολιτικές της αρχές έδωσε έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη, ο κ. Μαθιουδάκης εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον κ. Νικολιδάκη για διάφορα ζητήματα, για τα οποία στη συνέχεια συμφώνησε με τους χειρισμούς του κ. Νικολιδάκη, όπως η ρύθμιση των οφειλών προς της ΔΕΥΑΦ, ο εμπλουτισμός του φράγματος Φανερωμένης με νερά από τον Πλατύ ποταμό, η διαδημοτική συνεργασία για όσα απασχολούν ολόκληρη την περιοχή της Μεσαράς. Εν κατακλείδι, κ. Μαθιουδάκης, παρά την ισχύ που μπορεί να έχει κάθε εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδείχθηκε ελάχιστα αξιόπιστος ότι μπορεί να διεκδικήσει για τους δημότες Φαιστού ένα καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις