Ανοιχτή «πληγή» η νοθεία στα γαλακτο-τυροκομικά προϊόντα (vid)
Νοθείες σε γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα διαπιστώνει ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα. Σε έλεγχο δεκάδων δειγμάτων γιαουρτιού και τυριών διαπιστώθηκε αναντιστοιχία στα είδη γάλακτος που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή τους, με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα.
«Φρένο» στη δράση των επιτήδειων επιχειρεί να βάλει μια νέα μοριακή μέθοδος ταυτοποίησης του γάλακτος, που ανέπτυξαν ερευνητές του Οργανισμού.