Χανιά: Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες στην ΔΕΔΙΣΑ – Αναζητούν τα άνω άκρα του δολοφονημένου άντρα
Χανιά: Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες στην ΔΕΔΙΣΑ – Αναζητούν τα άνω άκρα του δολοφονημένου άντρα

Χανιά: Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι έρευνες στην ΔΕΔΙΣΑ – Αναζητούν τα άνω άκρα του δολοφονημένου άντρα

Οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό των άνω άκρων του δολοφονημένου και διαμελισμένου άντρα για να υπάρξει ταυτοποιήση - «Να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε» δήλωσε ο ιατροδικαστής Λέων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών στο εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων προσπαθούν κομμάτι κομμάτι να λύσουν τον γρίφο της φρικιαστικής υπόθεσης που ήρθε στο φως την Τρίτη όταν ένας εργαζόμενος στην διαλογή στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ εντόπισε μέσα σε μια μαύρη σακούλα ένα ανθρώπινο κεφάλι.

Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε μέσα σε παρόμοιες μαύρες σακούλες εντοπίστηκαν τα κάτω άκρα, τα σπλάχνα καθώς και ένα μέρος από τον κορμό, το ισχύο και ένα μέρος της μέσης του δολοφονημένου και διαμελισμένου άντρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να βρεθούν τα χέρια του άτυχου άντρα, τα οποία σε περίπτωση που δεν υπάρχει αλλοίωση, θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε ταυτοποίηση του μέσω των δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Στο μεταξύ οι έρευνες των αστυνομικών έχουν στραφεί στην πορεία που ακολούθησε ένα συγκεκριμένο όχημα το οποίο μετέφερε απορρίμματα από το Ρέθυμνο στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στα Χανιά.

Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της μονάδας ανέφεραν στους αστυνομικούς πως το πρώτο μακάβριο εύρημα βρέθηκε σε διαλογή η οποία γινόταν στα απορρίμματα που είχαν εκφορτωθεί από το Ρέθυμνο.

Προς το παρόν θεωρείται ως πλέον πιθανό το έγκλημα να συνέβη σε περιοχή του Ρεθύμνου και μετά τον τεμαχισμό του πτώματος τα μέλη του να μοιράστηκαν σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών και να πετάχτηκαν σε διάφορους κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε κάποια στιγμή μέσα στο προηγούμενο δεκαήμερο ενώ το πτώμα φαίνεται να ανήκει σε άντρα ασιατικής καταγωγής 30 – 40 ετών, χωρίς όμως να υπάρχει βεβαιότητα για την εθνότητά του.

Ιατροδικαστής Λέων για τεμαχισμένο πτώμα στην Κρήτη: «Να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε»

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων «η ταυτοποίηση του θύματος μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε» ενώ συμπλήρωσε πως ο διαμελισμένος πτωμάτων είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων o oποίος μίλησε στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού επεσήμανε: «Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρώπινου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσα περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις».

«Η ταυτοποίηση ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε αρχικά. Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός» σημειώσει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

«Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία, αν πρόκειται για βίαιο θάνατο πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη» είπε κλείνοντας ο Γρηγόρης Λέων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή flashnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις