Τσίπρας: «Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

Στην άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς και την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προφανώς αρνητικό για εμάς. Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης που διεφάνη μετα τις πρώτες εκλογές απεφεύχθη». «Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της δεξιάς του κυρίου Μητσοτάκη. Ποτέ δεν υπήρξαν συσχετισμοί τόσο αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο. Δυστυχώς, γι' αυτήν την εξέλιξη έχει ευθύνη και η ηγεσία της ΝΔ, που μετέφερε το πεδίο της αναμέτρησης σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα Κασιδιάρη όχι μόνο απεδείχθη κενό γράμμα, αλλά διόγκωσε την ακροδεξιά.

Ο ίδιος ζήτησε ενότητα, εκτίμηση, γρήγορες αποφάσεις, ενότητα. «Να ανανεώσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό από την κορυφή μέχρι τη βάση. Να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά. Να αναρωτηθούμε για τις αιτίες και να σταθούμε στο ύψος του ρόλου, που παρά την ήττα μας, μας ανέθεσαν οι πολίτες. Της δύναμης που μπορεί να σταθεί ενάντια στη δεξιά και την ακροδεξιά. Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Ο χρονικός ορίζοντας είναι οι ευρωπαϊκές εκλογές, σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε ένας κύκλος. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με υπερηφάνεια. Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές για να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος, πιο ελπιδοφόρος. Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για νέους συσχετισμούς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήψος. Με συντεταγμένες διεργασίες, θα βάλουμε διεργασίες για να πάρουμε οριστικές αποφάσεις. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική. Είναι αυτονόητο, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις