Επανήλθε το ρεύμα στο Οροπέδιο Λασιθίου – Εκχιονιστικά αποκαθιστούν την κυκλοφορία (audio)
Επανήλθε το ρεύμα στο Οροπέδιο Λασιθίου – Εκχιονιστικά αποκαθιστούν την κυκλοφορία (audio)

Επανήλθε το ρεύμα στο Οροπέδιο Λασιθίου – Εκχιονιστικά αποκαθιστούν την κυκλοφορία (audio)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Σε κεραυνούς που προκάλεσαν ζημιές στον Υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ Αγίου Νικολάου οφειλόταν η εκτεταμένη πολύωρη διακοπή ρεύματος που βύθισε από χθες στις 3 τα ξημερώματα το Δήμο Λασιθίου καθώς και περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστήσαν την βλάβη γύρω στις 8 το πρωί, και παραμένουν προληπτικά στην περιοχή προκειμένου με συνεχείς παρεμβάσεις να αποκατασταθεί όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί στη συνέχεια. Συνεργεία και εκχιονιστικά του δήμου βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο του Οροπεδίου όπου με συνεχείς παρεμβάσεις αποκαθιστούν την κυκλοφορία των οχημάτων από το χιόνι αλλά και σε διαδρομές προς τη Βιάννο.

Εκχιονιστικά θα παραμείνουν και νότια στο ορεινό τμήμα του όρους Δίκτη προκειμένου να παρέμβουν στη περίπτωση εγκλωβισμού κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια τους. Συνιστάται οι οδηγοί που θα κινηθούν στην περιοχή να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες στην περίπτωση που χρειαστούν, ενώ τα σχολεία στο δήμο θα παραμείνουν κλειστά.

Μιλώντας στο iraklionews ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης επεσήμανε ότι ξεκίνησε να χιονίζει από χθες το βράδυ στις 11 για πρώτη φορά το 2023 και το χιόνι μέσα στα χωριά έχει φτάσει τους 5 πόντους. Πάντως αυτή την ώρα η χιονόπτωση έχει σταματήσει, υπάρχει βελτίωση του καιρού, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να κάνουν την επανεμφάνισή τους από την επόμενη εβδομάδα κυρίως από την ερχόμενη Κυριακή.

Περισσότερα, στο ηχητικό με δηλώσεις του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις