Realtors Kreta
Realtors Kreta

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν στοιχειοθετούνται ανθρωποκτονίες…» στην υπόθεση

Νέα δήλωση από την ιατροδικαστή Δημακοπούλου

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, για τον οποίο και κατηγορείται και έχει κριθεί προφυλακιστέα, ξεκινάει στις 31 Ιανουαρίου με τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που θα καταθέσει εναντίον της πρώην – πλέον – συζύγου του.

Αύριο ξεκινά στην ουσία της η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη από την Πάτρα, με κατηγορούμενη την 34χρονη προφυλακισθείσα μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Χθες Κυριακή ο πατρινός στρατηγός ε.α της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Δρακόπουλος επεσήμανε τα σοβαρά λάθη που έχουν καταγραφεί στον χειρισμό της υπόθεσης της Ρούλας Πισπιρίγκου τόσο από τις διωκτικές αρχές όσο και από μερίδα επιστημόνων.

Σήμερα Δευτέρα, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου επανέλαβε ότι για το «πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα» ότι δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο και ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που εκείνη συνέλεξε δεν μπορεί να δώσουν ανθρωποκτονία, σύμφωνα με συνέντευξη που παρέθεσε η ίδια στην εφημερίδα «Πελοπόννησο».

Τιμή μου που με αποκάλεσε έτσι ο Κούγιας…

Η ιατροδικαστής ερωτηθείσα για το πώς της φάνηκε ο χαρακτηρισμός «πυρηνικό όπλο» που της απέδωσε ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Νομίζω με τιμά, γιατί είναι 50 χρόνια στην ποινική δικονομία, έχει συνεργαστεί με παρά πολλούς συναδέλφους. Αυτό μάλλον που τον ιντριγκάρει σ’ εμένα είναι το γεγονός ότι υπάρχει επιστημονικός αντίλογος. Είναι γνωστό, ότι ο κ. Κούγιας και στις ακροαματικές διαδικασίες αρέσκεται στον επιστημονικό αντίλογο».

Για τις φωνές που την θέλουν να αμείβετε για τις υπηρεσίες της στην υπόθεση Πισπιρίγκου, είπε: «Με φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί την Παρασκευή ακούστηκε από συνάδελφο -σε μεγάλης τηλεθέασης εκπομπή- ότι χρηματίστηκα και άλλαξα το πόρισμα. Εχω να πω, ότι ως Δημακοπούλου στις πλάτες του νεκρού δεν δέχομαι τέτοια σχόλια και επιπλέον σε κάθε περίπτωση η οποία απασχολεί αποκλειστικά και μόνο την κοινωνία, η Δημακοπούλου έχει δείξει ότι ούτε καν κάνει τα έγγραφα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για να λάβει τη λιγότερη αμοιβή που δίνει το υπουργείο».

Για το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα

Η ίδια η κ. Δημακοπούλου έχει χαρακτηρίσει το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα ανεπαρκή.

Όπως είπε: «Βάσει αυτών που μου έμαθε η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής στην Αθήνα, νομίζω πως οποιοσδήποτε έβλεπε αυτή την έκθεση για ανθρωποκτονία, θα έλεγε ότι είναι ελλιπής από κάθε άποψη» υποστήριξε.

Αναφορικά με όσους την κατηγορούν για μεταστροφή της στάσης της, με βάση τις αρχικές της δημόσιες τοποθετήσεις πως «ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία» απάντησε: «Απαντώ ότι κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι πολίτες περιμέναμε ουσιαστικά από τους κορυφαίους Ιατροδικαστές, από όλες τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, να υπάρχει μια συγκεκριμένη και πολύ συντονισμένη Ιατροδικαστική Πραγματογνωμοσύνη, η οποία να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βιβλιογραφία και σε οτιδήποτε έχει αφήσει στο αποτύπωμα ο νεκρός σε σχέση με το ιστορικό του και με όλα αυτά που έχουμε προειπεί.

Εάν όλα αυτά δεν συναρμολογούνται, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να το πω δημόσια, καθώς είμαι πραγματογνώμονας που σημαίνει ότι το κράτος με χρησιμοποιεί σε υποθέσεις και θα πρέπει μεταξύ εμού και του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρχει μια εμπιστοσύνη. Εχω πει: ‘εάν υπάρχουν αυτά, εάν ισχύουν όπως είναι και τα λέτε και οι φωτογραφίες δείχνουν αυτό και η γνωμοδότηση δείχνει αυτό, ναι τότε μιλάμε για ασφυκτικούς θανάτους’. Τελικά καταλήξαμε να μην είναι το ένα, να μην είναι το άλλο, καταλήξαμε αρκετά να μην υπάρχουν, οπότε δεν μπορώ να μην πάρω θέση, όταν εξ ουρανού ο κ. Κούγιας, μου θέτει αυτό το ερώτημα.»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή in.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις