Έρχονται τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού» ενόψει Σαρακοστής και Πάσχα -Πότε αναμένονται

Τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού» σχεδιάζεται να ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο σχεδιάζει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι, ενώ αναμένεται να υπάρξει και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και στις εορτές των Χριστουγέννων.

Το σαρακοστιανό καλάθι υπολογίζεται να είναι έτοιμο τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ενταχθούν σε αυτό και προϊόντα που αφορούν στο εορταστικό τραπέζι και θα εξελιχθεί σε «καλάθι του Πάσχα».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η πρωτοβουλία για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα πάρει παράταση μέχρι και τον Ιούνιο, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε υπολογιστεί αρχικά να διαρκέσει έως και τον Μάρτιο. Οπότε, το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να επιτραπεί η παράταση του μέτρου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις