Realtors Kreta
Realtors Kreta

Αυξήσεις σε μισθούς και επίδομα ανεργίας το «αντίδοτο» για υποστελέχωση προσωπικού στον τουριστικό τομέα (audio)

Σε ικανοποιητικά επίπεδα με ελπίδες περαιτέρω αύξησης σε σύγκριση με πέρσι και επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν πέραν του Νοεμβρίου, αναμένεται να κινηθεί η τουριστική κίνηση για φέτος στο νομό Ηρακλείου.

Αν και είναι νωρίς για εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νομού βρίσκονται στο 20%, ενώ από τις αρχές Μαρτίου εκτιμάται να αυξηθούν στο 40% ενόψει και των εορτών του Πάσχα. Για τους μήνες Ιούλιος και Αύγουστος που η τουριστική κίνηση κορυφώνεται, τα αεροπλάνα που θα φτάνουν στο Ηράκλειο αναμένεται να είναι ήδη γεμάτα.

Μιλώντας στο iraklionews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ενημέρωσε ότι οι ροές τουριστών είναι κυρίως από «Τη Γερμανία, στην πρώτη θέση, την Αγγλία στη δεύτερη, ενώ και από τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ολλανδία υπάρχει μια αυξητική δυναμική».

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο κ. Χαλκιαδάκης στο κυριότερο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι από πέρσι και έχει να κάνει με το πρόβλημα στελέχωσης του προσωπικού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βοηθήσει και το κράτος αυξάνοντας το επίδομα ανεργίας από τρεις σε έξι μήνες, ενώ παράλληλα κάνει κάλεσμα στους νέους να εργαστούν στον τουριστικό τομέα καθώς από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι θα προσφέρουν ικανοποιητικές αποδοχές με αυξήσεις στους μισθούς.

Περισσότερα στο ηχητικό που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις