Realtors Kreta
Realtors Kreta

Ηράκλειο: Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η ψήφιση για την κυκλοφοριακή μελέτη της παλιάς πόλης

Συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό στο γραφείο του είχαν σήμερα το μεσημέρι οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, προκειμένου να συζητηθεί τι θα γίνει τελικά με την κυκλοφοριακή μελέτη της παλιάς πόλης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναστολή ψήφισης έγκρισης της.

Οι ιδιοκτήτες Ταξί τάχθηκαν κατά των αλλαγών που προωθήθηκαν χθες με τη μελέτη και ζήτησαν να τηρηθούν όσα έχουν ήδη προβλεφθεί από τον μελετητή και την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει περάσει από την Επιτροπή Κυκλοφορίας και Ποιότητας Ζωής.

Μετά το πέρας της συνάντησης αποφασίστηκε να υπάρξουν διορθωτικά σημεία χωρίς όμως να αλλάζει η φιλοσοφία της μελέτης, όπως ενημέρωσε ο κ. Ηλίας Λυγερός επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες μιλώντας στο iraklionews. Σχετικά ανέφερε ότι συζητείται να  επιτρέπεται διέλευση οχημάτων όπως ταξί, μόνο για έκτακτες ανάγκες που θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η νέα εισήγηση προς έγκριση θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα ή Τετάρτη.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το Α’ σταδίου της μελέτης με τίτλο «Αναθεώρηση κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης», με την οποία κλείνει το κέντρο της πόλης για τη διέλευση οχημάτων. Η μελέτη βρισκόταν προς ψήφιση και έγκριση χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, και η συζήτηση της μονοπώλησε το ενδιαφέρον κυρίως λόγω της έντασης που προκλήθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Αναστασάκη και του πρόεδρου των Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου κ. Λευτέρη Πετράκη. 

Ο κ. Πετράκης μιλώντας στο iraklionews, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντέδρασαν, βρισκόμενοι  μπροστά σε αλλαγές τις οποίες δεν ήταν ενήμεροι, αλλά και με τις οποίες δεν συμφωνούν, γιατί πιστεύουν ότι δεν θα εξυπηρετούνται όλες οι κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι με τον πλήρη αποκλεισμό  των οχημάτων από το κέντρο της πόλης.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις