Κρήτη: Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο το 2022 – «Καθημερινά πολλά τα τροχαία ατυχήματα» (audio)

Υψηλό συνεχίζει να είναι το τίμημα που πληρώνει στην άσφαλτο ο Κρητικός λαός, καθώς μόνο το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου είχαμε 2 νεκρούς και 18 συνάνθρωπούς μας να μεταφέρονται σοβαρά τραυματισμένοι στα νοσοκομεία του νησιού από τα καθημερινά τροχαία ατυχήματα.

Μιλώντας στο iraklionews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης κ. Γιάννης Λιονάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση των τροχαίων ατυχημάτων που παρατηρήθηκε το 2022, τονίζοντας ότι υπάρχει αύξηση των θανατηφόρων σε νέους ανθρώπους κάτω των 25 ετών, εξαιτίας κυρίως της μη χρήσης προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, αλλά και της υπερβολικής ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, για το 2022 στην επικράτεια της Κρήτης έχασαν τη ζωή τους συνολικά 55 άνθρωποι, με το νομό Χανίων να έχει την τραγική πρωτοκαθεδρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό του, στους 19 νεκρούς, το νομό Ηρακλείου στους 24, το νομό Ρεθύμνου στους 9 και το νομό Λασιθίου με 3 νεκρούς.

Παράλληλα, ο κ. Λιονάκης εφιστά την προσοχή των οδηγών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, όπου παρατηρείται «μετανάστευση» των τροχαίων ατυχημάτων, όπως χαρακτηριστικά λέει στο ηχητικό που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Περισσότερες Ειδήσεις