Με κινητοποιήσεις υποδέχονται οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ την Πέμπτη τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα στην Υγεία (audio)

Με κινητοποιήσεις υποδέχονται οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ την Πέμπτη τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο που επισκέπτεται το Ηράκλειο στις 25 Τετάρτη και 26 Πέμπτη Ιανουαρίου 2023, αντιδρώντας στη πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία. 

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, έχει κηρύξει 8ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 26 του μήνα από τις 7 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, ενώ στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και στις 12:30 στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, με τη διοίκηση του σωματείου να ζητεί να σταματήσει η κοροϊδία που υφίστανται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Βρύσαλης.

Μιλώντας στο iraklionews καταγγέλλει ότι ο αριθμός των ρεπό και αδειών του περασμένου διαστήματος που δεν έχουν δοθεί ακόμη αγγίζει τις 20.000, οι κενές μόνιμες οργανικές θέσεις τις 600 εκ των οποίων 300 αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, πάνω από 110 είναι οι αποχωρήσεις εργαζομένων τον τελευταίο χρόνο από το νοσοκομείο, και πως δεν είναι δυνατόν «τον 21ο αιώνα χειρουργημένα παιδιά να φιλοξενούνται με παιδιά με λοιμώξεις στον ίδιο χώρο».

 

Ακολουθεί το ηχητικό με τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ κ. Δημήτρη Βρύσαλη:

 

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ:

 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7ΠΜ -3ΜΜ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 9:30ΠΜ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΣΤΙΣ 12:30Μ

Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης  των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας  των 11 – 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 7πμ έως 3μμ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας δεν είναι ανεκτή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.

Μαζικά και ενωτικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί  να παρουσιάσουμε τις δικές μας αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διεκδικούμε:
• Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
• Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
• Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Περισσότερες Ειδήσεις