Τα 5 ευρώ το κιλό φτάνει η τρέχουσα τιμή ελαιόλαδου – Ολοκληρώνεται η συγκομιδή ελαιόκαρπου στο νομό Ηρακλείου

Τους 60.000 τόνους έφτασε η παραγωγή ελαιόλαδου στο νομό Ηρακλείου, με την ποιότητά του να συνεχίζει να είναι εξαιρετική.

Παρά τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του δάκου, ο «εχθρός» της ελιάς δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο νησί, μόνο μεμονωμένα και σε περιοχές μικρής έκτασης, χάρη στη συνεργασία παραγωγών, τοπικών φορέων αλλά και στην  αποτελεσματικότητα που είχε το Πρόγραμμα Δακοκτονίας στην Κρήτη σε αντίθεση με αλλά μέρη, όπως στην Πελοπόννησο, όπου παρουσιάστηκαν αρκετές ζημιές από το δάκο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελαιουργών Νομού Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Πρωτογεράκης στο iraklionews.gr «η συγκομιδή του ελαιόκαρπου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο βόρειο τμήμα του νομού, ξεπερνώντας το 90%, ενώ στο νότιο τμήμα παραμένει ένα 20% με 25%, το οποίο οι παραγωγοί συνεχίζουν να μαζεύουν».

Οι τιμές πώλησης του «χρυσού» της Κρήτης εξακολουθούν να βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, από 4,70 έως 5 ευρώ το κιλό, με τον κ. Πρωτογεράκη να επισημαίνει ότι «υπάρχει ακόμη περιθώριο αύξησης».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις