Συμβουλές για ένα υγιές δέρμα!
Συμβουλές για ένα υγιές δέρμα!

Συμβουλές για ένα υγιές δέρμα!

Θα μιλήσουμε για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας για γυναίκες και άντρες!

Κάθε πρωί πλένουμε το πρόσωπο μας με ειδικό καθαριστικό το οποίο επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας (το σκέτο νερό όπως αναφέρουν φίλοι δεν καθαρίζει, μόνο δροσίζει). Το καθαριστικό μπορεί να διασπάσει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να καθαρίσει σε βάθος τους πόρους, αφαιρώντας εκκρίσεις, ακαθαρσίες, ιδρώτα κ.α.

Έπειτα μπορούμε, προαιρετικά, να εφαρμόσουμε τη λοσιόν σε βαμβάκι για να τονώσουμε την επιδερμίδα μας και να κλείσουμε τον καθαρισμό.

Είτε γυναίκα είτε άνδρας το δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση και προστασία, έτσι επιλέγουμε μια ενυδατική κρέμα σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας και με τις ανάγκες της. Μια κρέμα μπορεί να είναι ενυδατική, συσφιγκτική, λειαντική, λευκαντική, αντιγηραντική.

Συνήθως οι κρέμες ημέρας έχουν αντιηλιακή προστασία ενώ της νύχτας όχι, καθώς είναι πιο ενισχυμένες για την ανάπλαση του δέρματος. Εάν η κρέμα ημέρας σας δεν έχει δείκτη προστασίας και πρόκειται να εκτεθείται στον ήλιο πρέπει να φορέσετε ξεχωριστή αντιηλιακή από πάνω.

Σημαντικό προϊόν είναι και ο ορός προσώπου (serum). Είναι ένα ρευστό συνήθως προϊόν που μπαίνει μετά τον καθαρισμό και πριν την κρέμα όπου εισχωρεί σε βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος και κάνει πιο εντατική και στοχευμένη δουλειά.

Την ίδια διαδικασία καθαρισμού, τόνωσης και ενυδάτωσης πρέπει να κάνουμε και για το βράδυ, ώστε να αφαιρέσουμε τους ρύπους της ημέρας και να μείνουν τα προϊόντα σε καθαρό δέρμα να δράσουν όλη τη νύχτα.

Μαρία Γωνιανάκη
Αισθητικός

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα

Νέα χρονιά…

Περισσότερες Ειδήσεις