Ουκρανία: Με 75 πυραύλους τα αντίποινα της Ρωσίας – «Ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα το πρωί 75 πυραύλους εναντίον πόλεων της Ουκρανίας.

«Το πρωί, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε 75 πυραύλους, 41 από τους οποίους καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», δήλωσε με ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης «μη επανδρωμένα αεροπλάνα μάχης».

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί και 24 οι τραυματίες σε συνοικία του Κιέβου σύμφωνα με την προεδρία της και το υπουργείο Εσωτερικών.

Για τουλάχιστον 5 νεκρούς και 12 τραυματίες έκανε νωρίτερα λόγο η ενημέρωση της Αστυνομίας.

Υπάρχουν πληροφορίες και για χτύπημα σε θερμοηλετρικό εργοστάσιο του Κιέβο, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί. Καμένα αυτοκίνητα και εκτεταμένες ζημιές.

«Έχουμε νεκρούς και τραυματίες, από τις επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας σβήσουν από τον χάρτη», ανέφερε ο κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αναφέρθηκαν επίσης εκρήξεις στις δυτικές πόλεις Λβιβ, Τερνόπιλ, Χμελνίτσκι και Ζίτομιρ, καθώς και στο Ντνιπροπετρόφσκ, νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις