Realtors Kreta
Realtors Kreta

Το μαύρο μολύβι ματιών προσφέρει όμορφα αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα που δίνει η χρήση του μαύρου μολυβιού είναι γνωστό από πολύ παλιά, το συναντάμε άλλωστε στην Μινωική Κρήτη όπου οι Μινωίτισσες έβαφαν τα μάτια τους τονίζοντας τα με έντονο μαύρο χρώμα προερχόμενο από ένα είδος κάρβουνου.

Κι άλλες γυναίκες ανά τον κόσμο ακόμα και σε υπανάπτυκτες χώρες παρατηρείται να το χρησιμοποιούν. Σε άλλους λαούς και φυλές βλέπουμε και άνδρες να το χρησιμοποιούν πχ Αιγύπτιοι…

Τη σημερινή εποχή είναι απαραίτητο για πολλές γυναίκες και ίσως το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους σε συνδυασμό με μάσκαρα. Χρησιμοποιείται μέσα στα μάτια για να τονίσει το βλέμμα κι έξω στο περίγραμμα για να μεγαλώσει και ν αλλάξει το σχήμα των ματιών.

Υπάρχουν μαλακά μολύβια που ξύνονται και συνήθως μπαίνουν μέσα στο εσωτερικό του ματιού και άλλα πιο σκληρά και αδιάβροχα σε μορφή μαρκαδόρου, μηχανικού μολυβιού ή και σε μορφή υγρού eyeliner που μπαίνουν στο περίγραμμα του ματιού.

Πολλές γυναίκες δηλώνουν πως αυτός ο τύπος μακιγιάζ είναι συνήθεια και τις χαρακτηρίζει σαν προσωπικότητες και σαν στυλ…

Μπορεί να συνδυαστεί με το υπόλοιπο μακιγιάζ του προσώπου ή των ματιών (σκιές) ή και όχι..

Ένας υπέροχος συνδυασμός του είναι στα χείλη το λατρεμένο κόκκινο…

Αισθητικός

Μαρία Γωνιανάκη

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα

Νέα χρονιά…

Περισσότερες Ειδήσεις