Σαουδική Αραβία: Κατασκευάζει υπερσύγχρονη πόλη αξίας 500 δισ. για τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Στη Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιηθούν, όπως ανακοινώθηκε, οι Ασιατικοί Χειμερινοί Αγώνες του 2029.

Συγκεκριμένα, μία ολοκαίνουρια φουτουριστική πόλη η οποία ωστόσο, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, πρόκειται να κατασκευαστεί στη Σαουδική Αραβία το επόμενο διάστημα, καθώς η χώρα θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς αγώνες.

«Οι έρημοι και τα βουνά της Σαουδικής Αραβίας θα γίνουν σύντομα παιδική χαρά για χειμερινά σπορ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider.

Ένα άκρως εντυπωσιακό και υπερσύγχρονο, ορεινό θέρετρο στο Neom αναμένεται να δημιουργηθεί από το μηδέν, αποκλειστικά για τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες του 2029. Η πόλη των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 9 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το 2045, δήλωσε τον Ιούλιο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν – ο οποίος είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Νίομ.

Σημειώνεται ακόμη, πως η νέα αυτή πόλη θα εκτείνεται σε περισσότερα από 16.5000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Θα είναι μεγαλύτερη σε έκταση ακόμη και από το Ισραήλ και το Κουβέιτ.

Ωστόσο, το έργο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με πολλούς να ισχυρίζονται μάλιστα, πως αυτή είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες επενδύσεις στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας. Οι σχεδιαστές, οι αρχιτέκτονες και οι οικονομολόγοι έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες τους σχετικά με τη σκοπιμότητα της Νίομ η οποία υπόσχεται να παρέχει τεχνολογίες οι οποίες ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν, όπως ιπτάμενα ταξί, καθώς και υπηρέτες ρομπότ.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, πως oι Ασιατικοί Χειμερινοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να είναι η πρώτη χώρα της Δυτικής Ασίας που θα φιλοξενήσει τους αγώνες.

Περισσότερες Ειδήσεις