Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς στην Ουκρανία (vid)

Άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα από την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η ώρα είναι 6:02 λεπτά, όταν στο οδικό τμήμα της γέφυρας βρίσκονται αυτοκίνητα.
Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, μέχρι που κάποια στιγμή εκδηλώνεται έκρηξη σε παγιδευμένο φορτηγό.
Στα πλάνα εκτός από το φορτηγό, από το οποίο φαίνεται ότι προήλθε η έκρηξη, περνά και ένα άλλο αυτοκίνητο.
Άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν θύματα. Το φορτηγό προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων εντός τρένου, που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Νωρίτερα, η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή έκανε λόγο για ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά.. Η γέφυρα ήταν μόνον η αρχή έγραψε στο twitter ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντόλιακ, που δημοσίευσε και φωτογραφία με τμήμα του οδικού άξονα της γέφυρας να έχει βυθιστεί. Ήδη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, πολλοί στη Ρωσία μιλούν ευθέως για τρομοκρατική ενέργεια που θα μπορούσε να αποδοθεί στην Ουκρανία.

Μεγάλη φωτιά στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία – Διακόπηκε η κυκλοφορία

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί σημαντική οδό υλικοτεχνικής προμήθειας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και για τις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ρωσικής κατοχής. Άνθρωποι στην περιοχή αναφέρουν ότι η έκρηξη, που ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου, ενώ ένα τρένο διέσχιζε τη γέφυρα. Κάποιες άλλες εικόνες δείχνουν μια δεύτερη φωτιά.

Το Κίεβο δείχνει τη Μόσχα για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της «Δημοκρατίας της Κριμαίας», Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για την έκρηξη. «Ουκρανοί βάνδαλοι κατάφεραν κάπως να βάλουν τα ματωμένα χέρια τους στη γέφυρα της Κριμαίας. Και τώρα έχουν κάτι να καυχώνται, όταν στα 23 χρόνια της οικονομικής τους δραστηριότητας δεν κατάφεραν να χτίσουν τίποτε, προς το συμφέρον της Κριμαίας. Αλλά δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τη ρωσική γέφυρα». «Τέτοια είναι η όλη ουσία του καθεστώτος του Κιέβου και του ουκρανικού κράτους. Φυσικά θα διερευνηθούν οι αιτίες του ατυχήματος και οι ζημιές θα αποκατασταθούν τάχιστα», πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο Όλεγκ Κριουτσκόφ, σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Κριμαίας, ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχουν θύματα.

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Η γέφυρα ήταν η αρχή»

Σε μια πρώτη αντίδραση από το Κίεβο, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, έγραψε στο Τwitter: «Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι έχει κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από όλες τις περιοχές που έχει καταλάβει». Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, είπε ότι δύο κομμάτια του οδικού τμήματος της γέφυρας έχουν καταρρεύσει.

Περισσότερες Ειδήσεις