Realtors Kreta
Realtors Kreta

Χανιά: Επείγοντα «ώρα μηδέν»: Καρδιοπαθής στην αναμονή για οκτώ ώρες

Εννέα ώρες στα Επείγοντα, περιμένοντας να εξεταστεί, πέρασε Χανιώτης καρδιοπαθής, ο οποίος τονίζει στο zarpanews.gr πως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του προσωπικού, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς ειδικευμένο γιατρό!

«Πήγα στα ΤΕΠ στις 10 το πρωί, με κολπική μαρμαρυγή με παλμούς έως 148, με πίεση 17. Με άφησαν δύο ώρες σε μια καρέκλα. Μου έλεγαν πως ο γιατρός είναι στην κλινική και δεν μπορεί να κατέβει γιατί έχει σοβαρά περιστατικά. Ρώτησα “αφού δεν έχει γιατρό να φύγω;” και μου απάντησε μία ειδικευομένη “όχι μην φύγεις γιατί κινδυνεύεις!”».

Όπως εξιστορεί, όλη τη μέρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών υπήρχαν δύο ανειδίκευτοι γιατροί και κανείς ειδικευμένος.

Μήνυμα για τον διοικητή

Αργότερα το απόγευμα, λίγο πριν τελικά αναχωρήσει από τα ΤΕΠ χωρίς να τον δει γιατρός και απευθυνθεί στον ιδιώτη θεράποντα ιατρό του, έστειλε στο zarpanews.gr το ακόλουθο μήνυμα:

«Μπορεί να είμαι στην αναμονή 8 ώρες, όμως κανένα σχόλιο και παράπονο στους γιατρούς, όντως είναι ήρωες. Γιατρός γενικός στα επείγοντα μου είπε ότι έχει δει σήμερα 90 ασθενείς, για δε τους καρδιολόγους σήμερα ένας μόνο με τρία βαριά περιστατικά. Και πάλι καλά να λέμε που με το πείσμα αυτών των επιστημόνων είναι ανοιχτές οι πόρτες. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλετε στον διοικητή, τον κ. Μπέα».

Πήγε σε ιδιώτη

Τελικά, όπως μας ενημέρωσε, γύρω στις 5 το απόγευμα κατέβηκε μία ειδικευόμενη και τον είδε. Νωρίτερα, οι νοσηλεύτριες είχαν λάβει τηλεφωνική οδηγία από γιατρό για το πώς να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και τι φάρμακο να χορηγήσουν ενώ ο ασθενής παρέμενε όπως σημειώνει με παλμούς 140 ανά λεπτό.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, ο ίδιος με την σύζυγό του αναχώρησε και αναζήτησε τον ιδιώτη θεράποντα ιατρό του.

«Ελάτε αύριο»

Όπως σημειώνει, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, κόσμος έμπαινε και έβγαινε στα ΤΕΠ: «Γιατρός ειδικευμένος δεν εμφανίστηκε. Κόσμος έμπαινε και έβγαινε. Τους έλεγαν, κάντε αυτό και ελάτε αύριο, κλείστε ραντεβού…»

Πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις