Realtors Kreta
Realtors Kreta

Ρωσία: Έπασχε από σχιζοφρένεια ο 34χρονος που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο

Ο 34χρονος δράστης της επίθεσης στο σχολείο του Ιζεφσκ, στην Ουντμουρτία, είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κραβτσόφ.

«Διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη σε ψυχιατρικό μητρώο, έπασχε από σχιζοφρένεια. Κατάφερε να σκοτώσει έναν φρουρό ασφαλείας και να εισέλθει στο σχολείο», δήλωσε ο Κραβτσόφ για το αιματοκύλισμα που σημειώθηκε στο ρωσικό σχολείο.

Απόρροια της δολοφονικής μανίας του 34χρονου απόφοιτου του συγκεκριμένου σχολείου, ήταν να σκοτωθούν 15 άνθρωποι, οι 11 εκ των οποίων μαθητές, ενώ άλλοι 24, μεταξύ των οποίων 22 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό πως 9 από τα τραυματισμένα παιδιά, νοσηλεύονται στην εντατική. «Υπάρχουν 18 ασθενείς στην κλινική, 16 παιδιά, δύο ενήλικες. Από τα 16 παιδιά, τα εννέα βρίσκονται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στο οποιό μεταφέρθηκαν οι τραυματίες.

Πούτιν: «Απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε «απάνθρωπη τρομοκρατική ενέργεια» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε σχολείο του Ιζέφσκ.

«Ο πρόεδρος θρηνεί βαθιά τον θάνατο ανθρώπων και παιδιών σε αυτό το σχολείο όπου έλαβε χώρα μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, καθώς ο επιτιθέμενος φορούσε μαύρη μπλούζα με το ναζιστικό σύμβολο, τη σβάστικα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε πως γιατροί, ψυχολόγου και νευροχειρουργοί έχουν σταλεί με εντολή του Πούτιν επιτόπου στο Ιζέφσκ, που βρίσκεται περίπου 970 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

«Ο πρόεδρος εύχεται γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες αυτής της απάνθρωπης επίθεσης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις