Ένταση για τις λαϊκές αγορές – Πότε δεν θα λειτουργήσουν

Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται τα μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών κι Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου με ταυτόχρονη διεξαγωγή Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 13:00, ως μία πρώτη αντίδραση στο σχέδιο Νόμου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή:

“Τα αιτήματα των Λαϊκών Αγορών στα οποία εξακολουθεί να κωφεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο αρμόδιος υπουργός είναι:

– Ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.

– ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.

– ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο Νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον υπουργό.

– ΟΧΙ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000ε.

– ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.

– ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

– ΟΧΙ στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα που με την μη έκδοση 3 αποδείξεων μέσα σ’ ένα χρόνο χάνουμε τις Θέσεις μας και το Δικαίωμα Δραστηριοποίησης.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12:30μμ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2021 ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ”.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις